Laman

Sabtu, 21 April 2012

[review] I've Got Your Number

"I've got your number" difference cover by country

Yaay!! "I've got your number" by my favorite author, Sophie Kinsella released and I already read it! I love it! And now, I want to write the review.
First, I will tell you about the story. It is about Poppy Wyatt. She lost her engagement ring when she attended an event with her friends, and her wedding planner and the assistance. She was in admiration of being engaged with Magnus, a tall, handsome university lecturer who's written a book and even been on TV. Jadi teman-temannya itu mencoba memakai cincin tunangan emeraldnya Poppy. Dan saat mereka sedang mencoba, ada alarm kebakaran. Semua orang panik keluar ruangan! Saat semua sudah tenang, Poppy menanyakan cincinnya, ternyata tidak ada di teman-temannya. Akhirnya Poppy ditinggal di hotel itu (acaranya di hotel) untuk mencari cincinnya. Dia masih gigih mencari cincinnya sambil membalas sms dari teman-temannya yang menanyakannya. Dan salah satu sms temannya ada yang bilang sepertinya dia melihatnya sekilas saat terjadi alarm kebakaran itu namun sebelum menjelaskannya lebih jauh, smsnya kepotong karena sinyal yang buruk di dalam hotel. Akhirnya Poppy keluar untuk mencari sinyal. Dan saat di luar, handphonenya dijambret. Bingung lah Poppy gimana mau meninggalkan nomor yang bisa dihubungi ke pihak manajemen hotel kalau-kalau cincinnya ketemu. Nggak mungkin dia meninggalkan nomor telepon apartemennya, dia tinggal bersama Magnus, nanti kalau ada yang telepon kesana Magnus bisa tahu kalau cincinnya hilang. Padahal itu cincin warisan dari neneknya Magnus. Saat sedang bingung dan mondar-mandir itu, di tempat sampah Poppy menemukan sebuah ponsel dengan logo White Globe Consulting Group dengan nomor handphone itu tertempel berserta sebuah kartu confrence pass atas nama Violet Russel. Sebuah konferensi memang sedang ada di hotel itu. Akhirnya Poppy meninggalkan nomor itu pada pihak manajemen hotel untuk dihubungi. Namun tidak sampai disitu masalah Poppy, ternyata handphone itu milik seorang personal asisten direktur White Global Consulting Group yang kabur ditengah konferensi penting karena dapat panggilan untuk menjadi seorang model. Direktur White Global Consulting Group yang bernama Sam Roxton itu menginginkan handphone itu dikembalikan ke perusahaannya karena itu milik perusahaan dan semua orang yang ingin menghubungi Sam harus melalui nomor personal asistennya. Dengan janji akan mem-foward semua email dan sms yang masuk ke handphone itu langsung ke Sam, akhirnya Poppy diizinkan membawa handphone itu sementara waktu hingga cincinnya ditemukan.
Dari sini dimulailah hubungan Sam dan Poppy yang saling berbalas sms dan cerita kehidupan masing-masing karena berbagi handphone yang sama (karena Poppy tahu semua sms atau email yang ditujukan untuk Sam). Poppy juga menyadari bahwa pernikahannya tidak sesempurna kelihatannya. Calon mertua yang terlihat tidak suka dengan Poppy pun bukannya tidak suka dengannya.
Well, banyak masalah yang akan lebih banyak keluar, dan aku nggak mau cerita semuanya! Ihihihihi... nanti nggak enak lagi dong? Seperti biasa, sudah bisa ditebak, ujung-ujungnya Poppy sama Sam. Namun seperti novel-novel Sophie Kinsella yang lainnya, kalian akan diajak merasakan naik-turunnya percintaan tokoh utama yang benar-benar masuk akal dan beda dari romance genre lainnya. Selain itu dalam novel ini juga ada 2 misteri yang dibahas dan dibikin penasaran dengan gaya ceritanya Sophie Kinsella yang apik. Sayangnya buku ini belum diterjemahkan ke dalam bahasa Indonesia. Tapi bagi yang memang udah jago bahasa Inggris atau untuk belajar bahasa Inggris buku ini bisa di dapat di iTunes. Bahasa Inggris yang dipakai dalam semua buku-bukunya Sophie Kinsella nggak terlalu berat kok. Banyak bahasa yang biasa digunakan sehari-hari, jadi gampang. So menurutku ini termasuk buku bacaan yang ringan. Buat penggemar Sophie Kinsella, it is a must to read it. Buat yang belum tahu Sophie Kinsella, dia penulis "Confession of a Shopaholic" yang udah pernah difilmkan itu.

List novel tulisan Sophie Kinsella dari yang pertama sampai yang baru release:
  1. Confession of a Shopaholic (Seri Shopaholic) -> I read it in Bahasa edition
  2. Shopaholic Takes Manhattan (Seri Shopaholic) -> I read it in Bahasa edotion
  3. Shopaholic Ties the Knot (Seri Shopaholic) -> I read it in Bahasa edition
  4. Can You Keep a Secret? -> I read it in Bahasa edition (dikasih sama Dita Nadya Ardiyani :))
  5. Shopaholic and Sister (Seri Shopaholic) -> I read it in Bahasa edition
  6. The Undomestic Goddess -> I read it in English edition
  7. Shopaholic and Baby (Seri Shopaholic) -> I read it in Bahasa edition
  8. Remember Me? -> I read it in English edition
  9. Twenties Girl -> I read it in English edition
  10. Mini Shopaholic (Seri Shopaholic) -> I read it in Bahasa edition
  11. I've Got Your Number -> I read it in English edition

Rabu, 18 April 2012

[Review] Etude House: Precious Mineral BB Cream All Day Strong

Hi.. aku sebagai seorang mahasiswa yang super sibuk tapi ingin tetap cantik *LOL*. Awalnya cuma mau mencari foundation yang bagus, namun akhirnya kenal sama yang namanya BB cream. Oke, apa itu BB cream kalian bisa cari di google, banyak kok! BB cream famous saat ini juga karena Hallyu wave yang artis-artis Korea banyak pakai. Tapi yang jelas, I love it! Like SHINee's Key said about BB cream, it is so wonderful! Dan BB cream yang pertama aku beli adalah Etude House: Precious Mineral All Day Strong yang Sheer Flawless Skin.

Kulit ku itu berminyak dan bermasalah *huhuhu..* makanya itu aku perlu BB cream yang coveragenya bagus untuk menutupi bekas-bekas jerawatku. Awalnya sempet ragu antara yang Sheer Flawless Skin atau yang  Sheer Silky Skin. Tapi liat review yang udah-udah, sepertinya Sheer Silky Skin lebih terang warnanya, dan kulitku kadang terang kadang gelap karena kebanyakan kegiatan di luar ruangan. Maka kuputuskan beli yang Sheer Flawless Skin.

BB cream ini sih ditulisnya SPF 30/PA++ yup! Jadi nggak perlu lagi pakai sunscreen! Tapi pakai BB cream bukan berarti nggak pakai moisturizer ya! Moisturizer is a must even if your skin is oily type!


Lihat kan bekas-bekas jerawatku yang buanyaaaak? Haha.. disini aku cuma pakai moisturizer. Dan ini fotoku pakai BB cream ini:




Tadaa!!! Hilang lah semua bekas-bekas itu!! Tapi karena hasilnya agak glowy, aku biasanya masih pakai bedak tabur lagi.. :D BB cream ini benar-benar memberikan efek flawless skin, sebagai contoh lain adalah foto di profile FB ku yang ada di widget disamping, banyak teman ku yang menyangka aku pakai photoshop. Padahal aku nggak pakai photoshop sama sekali!

Pro:
- Coveragenya bagus, bisa buat menutupi bekas jerawat atau kantung mata yang hitam.
- Tahan 6 jam. Aku pakai dari berangkat kuliah di pagi hari hingga sore hari juga masih tahan. Cuma perlu pakai paper face 1 kali, yang biasanya 2 kali.
- Warnanya emang kalau baru dipakai cenderung greyish-keputihan, tapi lama-lama nyatu kok.

Cons:
- Pilihan warnanya nggak banyak
- Masih kelihatan glowy jadi mesti pake bedak lagi kalau mau dapat efek dewy (aku sih prefer dewy to glowy)
- a bit pricey for college student. Ahaha.. aku perlu mikir dulu waktu mau beli ini.

 
Me with bedak Marcks, eyeshadow and blusher The Face Shop, eye liner sipat mata Rani (yang biasa dibawa orang sebagai salah satu oleh-oleh haji), maskara Wonder Lash Mascara by Oriflame, dan lip tint Tony Moly.

Selasa, 17 April 2012

[random] dialogue between professor and student

Professor : You are a Christian, aren’t you, son ?

Student : Yes, sir.

Professor: So, you believe in GOD ?

Student : Absolutely, sir.

Professor : Is GOD good ?

Student : Sure.

Professor: Is GOD all powerful ?

Student : Yes.

Professor: My brother died of cancer even though he prayed to GOD to heal him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn’t. How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent.)

Professor: You can’t answer, can you ? Let’s start again, young fella. Is GOD good?

Student : Yes.

Professor: Is satan good ?

Student : No.

Professor: Where does satan come from ?

Student : From … GOD …

Professor: That’s right. Tell me son, is there evil in this world?

Student : Yes.

Professor: Evil is everywhere, isn’t it ? And GOD did make everything. Correct?

Student : Yes.

Professor: So who created evil ?

(Student did not answer.)

Professor: Is there sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things exist in the world, don’t they?

Student : Yes, sir.

Professor: So, who created them ?

(Student had no answer.)

Professor: Science says you have 5 Senses you use to identify and observe the world around you. Tell me, son, have you ever seen GOD?

Student : No, sir.

Professor: Tell us if you have ever heard your GOD?

Student : No , sir.

Professor: Have you ever felt your GOD, tasted your GOD, smelt your GOD? Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?

Student : No, sir. I’m afraid I haven’t.

Professor: Yet you still believe in Him?

Student : Yes.

Professor : According to Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science says your GOD doesn’t exist. What do you say to that, son?

Student : Nothing. I only have my faith.

Professor: Yes, faith. And that is the problem Science has.

Student : Professor, is there such a thing as heat?

Professor: Yes.

Student : And is there such a thing as cold?

Professor: Yes.

Student : No, sir. There isn’t.

(The lecture theatre became very quiet with this turn of events.)

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega heat, white heat, a little heat or no heat. But we don’t have anything called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we can’t go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the absence of it.

(There was pin-drop silence in the lecture theater.)

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?

Professor: Yes. What is night if there isn’t darkness?

Student : You’re wrong again, sir. Darkness is the absence of something. You can have low light, normal light, bright light, flashing light. But if you have no light constantly, you have nothing and its called darkness, isn’t it? In reality, darkness isn’t. If it is, were you would be able to make darkness darker, wouldn’t you?

Professor: So what is the point you are making, young man ?

Student : Sir, my point is your philosophical premise is flawed.

Professor: Flawed ? Can you explain how?

Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is life and then there is death, a good GOD and a bad GOD. You are viewing the concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, Science can’t even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has never seen, much less fully understood either one. To view death as the opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a substantive thing.

Death is not the opposite of life: just the absence of it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved from a monkey?

Professor: If you are referring to the natural evolutionary process, yes, of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the argument was going.)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work and cannot even prove that this process is an on-going endeavor. Are you not teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar.)

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the Professor’s brain?

(The class broke out into laughter. )

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor’s brain, felt it, touched or smelt it? No one appears to have done so. So, according to the established Rules of Empirical, Stable, Demonstrable Protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures, sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face unfathomable.)

Professor: I guess you’ll have to take them on faith, son.

Student : That is it sir … Exactly ! The link between man & GOD is FAITH. That is all that keeps things alive and moving.

P.S.

I believe you have enjoyed the conversation. And if so, you’ll probably want your friends / colleagues to enjoy the same, won’t you?

Forward this to increase their knowledge … or FAITH.

By the way, that student was EINSTEIN.
 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com